top of page

Samuel Nilsson

Producenten, ljudteknikern och musikern från Gnarp, Hälsingland.

Med sin bakgrund och erfarenhet som utbildad musiker och en högskoleutbildning inom musik och ljuddesign samt sin känsla för musik och melodier kan Samuel ge din musik precis det den behöver. 

Som musiker spelar Samuel elbas och fiol som huvudinstrument, men behärskar även piano och gitarr. Har spelat med artister som Samuel Ljungblahd, Evelina Gard och Frank Ådahl. 

Samuels passion för musikproduktion och inspelning började i tonåren samtidigt som han följde sin dröm som musiker. Det började i en enkel hemmastudio för att spela in egna låtar och har nu utvecklats till producent för andra artister och ansvar för en egen professionell studio i Gnarp. Studion, Nordic Audio Recordings, är fullt utrustad för att spela in sång och musik i hög kvalitet och för professionell mixning med separat inspelningsrum och kontrollrum. Studion i Gnarp är där Samuel utgår ifrån och producerar och släpper lös sin kreativitet.

På senare år har även ett intresse och passion för filmljud växt fram, där Samuel jobbat på kortfilmer och intervjuer samt med ljudmix och foley.

Samuel jobbar gärna med nya artister för att hjälpa dem att hitta sitt sound och få fram nya begåvade röster inom musiken. Han är inte rädd att ta sig an olika genrer, har spelat in och producerat bla. pop, jazz, rock, EDM, country och Hip-Hop.

Hör av dig idag om du vill ha hjälp att förverkliga ditt nästa kreativa projekt.

IMG_6027.jpeg
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon
bottom of page